lørdag 3. januar 2015

Montasjeplaner/Monterings-beskrivelse


Montasjeplaner blir flittig brukt på Made For Movement. På hver "bås" hvor vi jobber, henger det ferdige montasjeplaner/monterings-beskrivelser til hver oppgave. Montøren skal følge beskrivelsen og skal ikke ha noen "på siden" løsninger.  

Grunnen til at disse henger der, er at vi hele tiden skal vite: hvilke deler vi skal bruke, hvilken rekkefølge vi skal montere delene i, hvordan vi skal arbeide effektivt og få den beste kvaliteter samt at alt skal passe sammen.  

Disse planene forteller alt om hvilke låsevæsker, skruer, muttere, deler, rekkefølge, moment og liknende som vi skal bruke.

Vi skriver samtidig ut deleliste med tegning og plassering av delene som sett på bildet. Disse blir oppdatert hele tiden hvis det er gjort noen forandringer og det er krav fra bedriften at vi alltid har den fremfor oss. 

En ting vi må ta hensyn til er at det kan være feil i beskrivelsen. Derfor må vi hele tiden tenke over om det stemmer at skruer skal være så korte/lange som beskrevet, om det er riktig låsevæske osv. Dette fører til at vi hver gang vi får en ny jobb, må se godt over planene og evaluere hvert eneste punkt. Ser vi noe som burde forandres på, melder vi i fra til avdelingslederen som tar det videre til utviklings gruppen. Dette blir da diskutert og jeg får raskt en tilbakemelding.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar